Bindweefselmassage

Het bindweefsel is de laag tussen de spieren en de huid. Een beetje te vergelijken met een lijmlaag tussen twee verbindingen dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt. Bindweefsel is daarnaast heel belangrijk voor de opname van zuurstof, het transport van afvalstoffen en de warmte-isolatie in je lichaam. Met een bindweefselmassage worden bindweefselcellen aangezet tot vernieuwing. Met deze massage wordt de productie van collageen en elastine geactiveerd, wat ervoor zorgt dat de huid verstevigt en verjongt.

Elastine, het woord zegt het eigenlijk al; het zorgt voor elasticiteit tussen huid, spieren en gewrichten. Vooral bij nek- en schouderklachten kan een bindweefsel massage zeer effectief zijn in combinatie met een sport- of ontspanningsmassage.

 

De massagetechnieken zijn combinaties van druktechnieken, lichte strijkingen, rollende bewegingen en het oppakken van de huid; verschillende technieken komen aan bod tijdens de behandeling van de armen, schouders, nek, rug, benen en de voeten. Spieren worden opgewarmd en onderhuidse spierverklevingen worden verlicht. Spierverklevingen ontstaan wanneer de celwanden slecht in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Het masseren van het bindweefsel zorgt dus ook voor verbetering van de doorbloeding.

 

Bindweefselmassage is een stevig massage, waarbij geen olie wordt gebruikt.

Na de behandeling voelen je spieren en gewrichten direct weer soepel en flexibel aan.

 

Een gezicht bindweefselmassage wordt in mijn praktijk helaas niet uitgevoerd.