2020 een nieuw jaar

 

In 2020 ga ik mij weer verder ontwikkelen op het gebied van massage en komen er ook weer nieuwe ervaringen bij.

 

Zo heb ik afgelopen periode een training gevolgd voor hoofdpijnmassage.

Het leek mij een mooie aanvulling voor mijn praktijk. Zeker na het gesprek wat ik gehad heb met Marco vd Biezen van Belife.

 

 

Hoofdpijnmassage is een onderdeel van ontspanningsmassage en kan een enorme bijdrage leveren aan het ont-stressen en het wegnemen van spanningen. Voor mensen die vaak last hebben van hoofdpijnen in de vorm van migraine of inspanningshoofdpijn kan deze massage verlichting geven.

Door ontspanning van de spieren in het hoofd en het triggeren van de zenuwen raken ook je hersenen in een ontspanningsfase. Dit geeft ruimte en helderheid.

Want zeg nu zelf; hoe prettig is het om na een inspanning op het werk of andere inspanning je hoofd leeg te maken door te gaan sporten of te genieten van een massage.

 

Op 20 januari ga ik beginnen met een training bindweefsel massage, ook deze massage technieken kunnen daarna in mijn praktijk tot uitvoering worden gebracht. Het doel van bindweefselmassage is verklevingen tussen de huid en de spieren losser te maken. Een goed voorbeeld is verklevingen van huid aan spieren en botweefsel dat ontstaat als gevolg van litteken vorming, waarbij het litteken vast groeit aan de spieren.

 

In april ga ik masseren bij de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen volleybal.

 

In het pinksterweekend ga ik weer mee met Team 65 van de Roparun. Dit jaar ga ik niet mee als masseur, maar als loper. Ik ben heel benieuw hoe mij dat afgaat. Ik heb geen ervaring in een estafette loop over 500 km en weinig slaap. Als masseur was het een mooie ervaring. Ik heb geen idee of je wel kunt slapen met een hogere hartslag. Uit de ervaring die ik heb met triatlon zwemtraining in het verleden, waarbij we van 21:00 tot 22:00 uur zwommen, lag ik om 02:00 uur nog klaar wakker in mijn bed met een verhoogde hartslag. Niet fijn als dan de wekker om 06:00 uur weer afloopt.

 

In juli sta ik 2 dagen te masseren bij de vierdaagse van Nijmegen. Ook dit zal voor mij een leuke nieuwe ervaring zijn.

 

Ik heb weer zin in een nieuwjaar en ik hoop ook in 2020 u weer van dienst te kunnen zijn met de verschillende behandelingen en in mijn praktijk.

 

Ik zie u graag.