Ontwikkelingen in de praktijk

 

Mijn laatste blog is al weer enige tijd geleden,

Dat betekent niet dat er niets gebeurd is. Het heeft alleen enige tijd gekost om weer wat te schrijven.

 

In mijn 2e jaar als geregistreerd sportmasseur ben ik in februari gestart met weer een bijscholing voor sportmassage bij tennissers. Momenteel heb ik nu alle vier de certificaten tennisser, wielrenner, hardloper en voetballer behaald.

Hiermee ben ik in het bezit gekomen van het diploma gespecialiseerd (top)sportmasseur. Het diploma kan weer aan de muur gehangen worden. Het wordt nu een mooi gevulde wand met mijn diploma’s en certificaten.

 

Ook was het tijd om over te stappen naar een andere tafel. Ik maakte nog steeds gebruik van de opklapbare behandeltafel maar heb nu geïnvesteerd in een nieuwe elektrische hoog-laag behandeltafel. Voor mijn klanten betekent dit dat ze niet op en van de tafel hoeven te springen, maar dat ze gewoon op en af kunnen stappen. Een aanwinst voor de praktijk en voor de masseur ook nog eens handig voor de optimale werkhouding. Binnenkort worden er ook nieuwe foto’s voor de website gemaakt van de praktijkruimte.

 

Dit artikel heb ik buiten onder de veranda geschreven genietend van het mooie weer terwijl ik de pluizen weer in het rond zie vliegen. Dat brengt mij op het idee om weer eens wat te schrijven over tapen bij hooikoorts klachten.

In Nederland zijn ongeveer 4 miljoen mensen met hooikoortsklachten, die vooral in het vroege voorjaar opkomen zetten. De klachten zijn niesbuien, rode, jeukende traanogen, irritatie in de luchtwegen en slijmvliezen. Heel irritant en vermoeiend. Uit ervaringen van de afgelopen jaren blijkt dat in 80% van de gevallen de hooikoorts klachten verminderen bij de behandeling met kinesiotape. De tape wordt zoals op de bijgevoegde foto aangelegd en heeft een positieve werking op het zenuwstelsel wat door de ruggewervel richting de hersenen loopt. De positie van de tape heeft een directe werking op de zenuwen die ook de longen en de luchtwegen aansturen (het zogenaamde parasympatische zenuwstelsel).

Vorig jaar heb ik een aantal klanten met deze tape behandeld en dat heeft een positief effect gehad. De klanten hadden beduidend minder klachten van de hooikoorts.

Misschien is het iets voor jou of een van je kennissen om het te proberen. Maak eens een afspraak.

 

Ook ben ik op dit moment druk bezig om de Maliskampsebosloop te organiseren met de Loopgroep Rosmalen. Deze wordt gehouden op donderdag 16 mei om 19:30 uur en de start is bij voetbalvereniging Maliskamp.

 

Mijn laatste onderwerp voor dit blog is de Roparun. Hier ben ik ook dit jaar weer bij als sportmasseur en ook op zoek naar mensen die mij willen sponsoren. Het motto voor de Roparun is: “leven toevoegen aan dagen waar vaak geen dagen meer toe te voegen zijn aan het leven”. Het doel is zoveel mogelijk geld ophalen voor palliatieve zorg als gevolg van ongeneeslijke kanker. Doneren kan via de website team065

 

Voor zover weer deze blog, hopelijk tot snel