Terugblik 2018 en vooruit kijken naar 2019

In februari heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Na een paar jaar masseren voor vrienden en familie vond ik het tijd om de volgende stap te zetten.

Het aantal klanten is in de loop van het jaar toegenomen en uit de positieve feedback heb ik opgemaakt dat het best aardig gaat.

Als sportmasseur heb ik aan en aantal evenementen meegedaan, zoals de Roparun, de omloop van Empel en de Socialrun. Door deze evenementen en de bijscholingen op de diverse terreinen heb ik me steeds meer kunnen ontwikkelen. Afgelopen jaar heb ik daardoor ook diverse sporters vanuit andere disciplines (wielrennen, mountainbikers, tennis fitness en voetbal) kunnen helpen. Dat maakt de functie van sportmasseur all-round ook heel boeiend.

Sportief gezien heeft het afgelopen jaar mij mooie wedstrijden opgeleverd, zoals onder andere de beartrail in Teuven, en natuurlijk de jaarlijks terugkerende Boucles des Ardennaises Trail van ruim 40 km.

Blessures zijn het afgelopen jaar beperkt gebleven tot een achillespeesblessure van ongeveer 1,5 maand. Gelukkig had ik goed contact met de Fysio Bij Cas en zo hebben we dit effectief kunnen behandelen.

Ook ben ik zeer blij met de samenwerking die afgelopen jaar is ontstaan tussen Bij Cas, Voetcentrum Den Bosch en Ted Strik Sportmassage.

 

Wat brengt 2019?

Voor het komende jaar staan een paar uitdagingen gepland, zowel op sportief gebied als op het terrein van de sportmassage. De eerste uitdaging wordt de 30 km trail op 6 januari 2019 Poort naar Heuvelland. In februari staat de Asselronde 25 km in Apeldoorn op het programma.

Daarna is het tijd voor bijscholing. Ik ga de specialisatie voor sportmassage bij tennissers volgen via Myos. Mogelijk ook nog wat theoretische bijscholing via de NGS.

Tot april staan een aantal afspraken gepland voor begeleiding van deelnemers voor de Rotterdam Marathon.

De Roparun staat in het pinksterweekend voor de deur, waar ik zoals gebruikelijk bij een goed doel, nog sponsoren zoek. Elke bijdrage is welkom!

Mijn grootste uitdagingen voor dit jaar zijn in de maanden juni en juli: de trail in de Ardennen en een ultra-trail van 50 km.

Het eerste halfjaar zit dus goed vol met activiteiten!

 

Ik wens iedereen een blessurevrij 2019 toe. Mocht er onverwacht toch en blessure optreden, schroom dan niet om een afspraak te maken, maar bedenk voorkomen is beter dan genezen.

 

Tot een volgende keer,

Sportieve groet

Ted Strik