Deze week bij de masseur

Welke sporters hebben deze week een bezoek gebracht aan mijn praktijk?

 

Een hardloper met een scheurtje in de kuitspier. Hiervoor was geen massage nodig; ik kon hem behandelen met kinesiotape. Een dag na het aanleggen van de tape gaf dit al direct verlichting, waardoor het gewoon wandelen ook weer minder De week van de sportmasseur

pijnlijk was. Ik heb begrepen dat hij in de loop van deze week weer een stukje gaat proberen te hardlopen. Voorzichtigheid is nog wel geboden.

 

Een andere klant, een wielrenner, is gekomen met lage rugklachten. Hij was al eerder voor behandeling langs geweest en heeft een periode zonder klachten kunnen fietsen. Vorige week zijn de klachten in de rug weer teruggekomen. Ik heb zijn lage rugklachten behandeld en het gaat gelukkig weer een stuk beter! We hebben afgesproken dat hij regelmatig terugkomt voor regulier onderhoud van zijn spieren. Zo proberen we een verdere blessure te voorkomen.

 

Op vrijdag had ik een afspraak met een hockeyer die last had van stramme kuiten en een vastzittende schouder. Ik heb zijn kuiten los gemasseerd en zijn rug en schouders een intensieve behandeling gegeven. Hij kan weer topfit de wedstrijd in op zondag!

 

Mijn laatste klant is een yogalerares die enkele maanden geleden bij mij is gekomen met bil- en hamstringklachten. De fysiotherapeut heeft geconstateerd dat er mogelijk een ontsteking zat of een zenuw bekneld is geraakt. De fysio heeft de aandacht gelegd op oefeningen en ik ben aan de slag gegaan met massage van de hamstring, de bilspier en de piriformis. Na een aantal weken heeft de behandeling merkbaar effect opgeleverd. Het stretchen bij de yoga ging weer gemakkelijker en uiteindelijk is zij vorige week ook weer begonnen met hardlopen. De klant vertelde mij tijdens de behandelingen dat ze in de maand december voor enkele maanden naar India en Nepal zal vertrekken. Vandaag heb ik de laatste behandeling gegeven waarbij ik de hamstring, piriformis, rug en schouders nog een keer extra goed onder handen heb genomen. Deze dame kan relaxed en in topvorm haar reis naar India en Nepal gaan maken.

Ik wens haar vanaf deze plek een goede reis met heel veel fijne yoga-uren en een succesvolle tocht in februari naar de Mount Everest.

 

Marnie veel plezier en geniet van de periode die gaat komen. Ik zie je graag na april weer terug met mooie verhalen. En bereid je dan met mijn massages graag goed voor voor je geplande marathon eind volgend jaar.

 

Veel van mijn klanten komen als er sprake is van een blessure. zoals wel vaker is voorkomen beter dan genezen, het regelmatig bezoeken van de sportmasseur is gen overbodige luxe als je 2 tot 3 keer per week intensief aan het sporten bent. 

Maak eens een afspraak om te ervaren hoe het is om met soepele spieren een training in te gaan. 

 

graag tot ziens.