Socialrun

Sportmasseur bij de Socialrun.

 

Enkele maanden geleden werd ik gevraagd of ik mee wilde doen aan de Socialrun met het team van Reinier van Arkel en Loopgroep Rosmalen. Na mijn ervaring met de Roparun in 2018, dacht ik dat zal net zo'n mooie ervaring zijn. Ik heb wel gelijk aan gegeven dat ik niet mee ga als loper maar dienst zal doen als masseur om er voor te zorgen dat iedereen die meeloopt, fiets of anderszins ondersteunt ook daadwerkelijk zo goed verzorgd wordt dat de eindstreep gehaald kan worden. Want het is toch maar even 555 km die al lopend en fietsend wordt afgelegd door de deelnemers. Zo gezegd zo gedaan. En de deelname was geregeld.

Bij deze actie was het doel om geld in te zamelen voor een goed doel;  Stigmatisering in de zorg tegen gaan.

Het Motto is “ Mee doen is winnen”.

Op vrijdagochtend zijn we vertrokken naar Soesterberg met een camper vol hardlopers, fietsers verzorgers en voeding voor 3 dagen.

Tijdens de heenreis werd ik door mijn collega Jack gebeld met de vraag of ik aan het werk was. Ik vertelde hem dat ik bijna aan het werk was als masseur. Tijdens het gesprek heb ik maar gelijk aan Jack gevraagd of ik hem een tikkie van 10 euro mocht sturen dan was hij gelijk sponsor, en Ja hoor Jack is daar voor in. Zo die was ook weer binnen.

 

Nadat onze eerste hardlopers groep van start was gegaan zijn we met de camper naar het eerste rustpunt gereden, aan de rand van Apeldoorn. Daar is de massage tafel opgezet en kon mijn taak beginnen. De eerste loper heb ik buiten onder het afdak van een garage behandeld maar daarna ging het regenen en mocht ik de massagetafel in de keuken bij de boswachter installeren.

Bovenstaande foto is dan ook letterlijk het kijkje in de keuken bij de masseur.    

 

Nadat de eerste groep lopers een tukkie had gedaan zijn we naar onze 2e post gereden, Tiendeveen, daar konden we de camper op het erf zetten en onze tentje opzetten in een schuur, dat was dus overdekt en droog. Het was inmiddels flink gaan regenen en onze gastheer en gastvrouw gaven aan dat het toch niet te doen was om in die tentjes te slapen dus kom binnen en boven hebben we nog een paar bedden waar jullie kunnen liggen. De masseur was als laatste aan het werk en toen iedereen lag te pitten heeft hij het luchtbed in de kamer gelegd en is daar een tukkie gaan doen. Elk half uur werd ik wakker van de klok in de kamer. En tegen kwart voor 6 liep er een wekkertje af op een weerstationnetje in de kamer. De “nachtrust”  heeft ongeveer 2 uurtjes geduurd. Inmiddels was het de beurt voor het andere team om te gaan lopen en het was weer droog. Hup de spullen in de camper en naar onze volgende rustplaats een zwembad in Achtkarspelen. Het zwembad was dicht maar de eigenaar had voor ons de deuren open gedaan. We konden de massage tafel in de grote ruimte voor het zwembad zetten en de slaapplaatsen waren de camper en de kleedruimten. Hier heb ik weer een aantal lopers en ondersteuners gemasseerd. Niet allemaal naar tevredenheid John had meer last na de massage dan voor de massage. (zie het maar als de concurrentie uitschakelen:-)). Het was stilaan weer gaan regenen, en een aantal uurtjes later waren we weer met onze camper op weg naar het volgende rustpunt, voorbij de afsluitdijk.

 

In het dorp Wieringerwaard waar we wederom een heel gastvrij ontvangst hadden. Onze ondersteuners John en Netty waren vrijgesteld van hun taak. De gastvrouw had de tafel gedekt, soep gekookt en pannenkoeken gebakken. Mijn massagetafel stond in een verwarmde garage en de lopers konden ook nog eens gebruik maken van een infrarood sauna. Hier hadden we het goed, zelfs hier heb ik een paar uurtjes kunnen slapen in de camper. John van de catering zou nu een etappe gaan lopen, en daardoor mocht ik met de camper naar de volgende rustplaats rijden. Net onderweg op een eenzaam landweggetje ging de telefoon. Anneke had haar telefoon bij de gastvrouw laten liggen, dus konden we rechtsomkeer maken. Gelukkig waren we nog niet zo ver, daarna full speed met de camper (110km p/u) naar een camping in Rijsenhout. Waar we om 2.30uur arriveerden. De poort was gesloten dus Arno heeft de campingbeheerder uit bed gebeld.

De tentjes werden opgezet en er kon weer rustig geslapen worden. De massagetafel stond deze keer in de wasruimte/ sanitaire gelegenheid van de camping een compleet nieuwe een ervaring, masseren naast de douche de wastafel en het toilet.

Om 5.45uur werden we wakker van een brommend geluid wat wij niet herkenden. We lagen onder de vertrekroute van Schiphol waar elke 5 minuten een grote Boeing 7punthupledepup over heen kwam, iedereen was wel gelijk wakker.

Na een stevig ontbijt wat door Netty en Arno en John was gemaakt konden we weer onze tent opbreken en naar het eindpunt rijden. Inmiddels was het overigens weer gaan regen.

De lopers hebben de laatste 25 kilometer gezamenlijk afgelegd. Ze kwamen doorweekt op het finish terrein aan maar hadden allemaal een top prestatie geleverd. Tijd om als volledig team naar het podium te gaan, onze welverdiende medaille en een fles bubbels in ontvangst te nemen. Het ontkurken van een bubbels fles is nog niet voor iedereen even gemakkelijk toch Hans.

Trots op het team wat de estafette over 555km rond het IJsselmeer heeft afgelegd.

Justine, Anneke, Risja, Robert, Hans, Arjan, Leon, Marloes, John, Netty, Arno, Rixt, Liesbeth.

Dank aan Ilse die de communicatie rondom het team en de interne communicatie bij Reinier van Arkel, de shirts en de fleecevesten etc. heeft geregeld.

Speciale dank aan Gerard die de hele logistiek organisatie heeft gedaan, onze rustplaatsen heeft geregeld, de boodschappen heeft gedaan en ook nog heeft meegelopen.

 

Als sportmasseur was het weer een mooie ervaring.